Otpušavanje lavaboa

062/434-499

Lavabo je uobičajeni naziv za umivaonik koji se koristi u kupatilu. Umivaonik, neophodan elemenat u svakom kupatilu, koristi se za obavljanje različitih higijenskih potreba. Lavabo je važan deo svakog kupatila koji pruža funkcionalnost i daje estetski izgled vašem kupatilskom prostoru. Uz pravilno održavanje, može trajati dugi niz godina i pružiti udobnost i praktičnost u vašem svakodnevnom životu. Svakom se desi kasnije ili pre da se suoči sa neočekivanom i izuzetno neprijatnom situacijom zagušenog lavaboa. Bilo da je odvod umivaonika delimično ili potpuno zapušen, trebalo bi reagovati na vreme i rešiti problem. Najveća greška koju ljudi prave je čekanje da se problem reši sam od sebe. Godine iskustva nam govore da to ne funkcioniše tako, kako u kupatilu tako i u životu. Srećom, za otpušavanje lavaboa u kupatilu možete uvek računati na nas. Bilo da se radi o otpušavanju slivnika, odvoda veš mašine, kao i za sve ostale probleme zagušenja.

Otpušavanje lavaboa

Otpušavanje lavaboa u kupatilu

Angažovanjem naših satručnih vodoinstalatera dobijate efikasno rešavanje problema zapušenog lavaboa. Otpušavanje lavaboa u kupatilu, kao i sve ostale vodoinstalaterske usluge pružamo svakoga dana tokom cele godine. Uspešno rešavamo sve tipove zagušenja kanalizacionih cevi. Imamo iskustvo, alate i znanje potrebno za uspešno i sigurno rešavanje problema sa vašim vodovodnim cevima i kanalizacionim sistemima. Vaše je samo da nas pozovete, objasnite u čemu je problem i date vašu tačnu adresu. Naš majstor vodoinstalater na vašu adresu stiže za veoma kratko vreme. Isto tako, ukoliko vam nije hitno možete zakazati intervenciju kad vama odgovara. U dogovoreno vreme bićemo na vašoj lokaciji, spremni da odgovorimo na sve vaše zahteve.

Zapušen lavabo

Kako da prepoznate da vam je zapušen lavabo? Primećujete da voda u lavabou sporije otiče nego inače, to može biti znak zapušenja. Voda u umivaoniku se može zadržavati i ne uopšte ne odlaziti u odvod. Što može dovesti do prelivanja vode van lavaboa i predstavljati problem da se voda izlije na pod kupatila. Pojava čudnih zvukova i klokaotanje iz sifona lavaboa može ukazivati na prisutnost blokade u odvodnom sistemu. Ako primetite ove simptome, verovatno vam je zapušen lavabo. U takvim slučajevima, naša preporuka je majstor vodoinstalater koji će problem zapušenog lavaboa rešiti brzo i profesionalno. Uspešno rešavamo sve vrste zapušenja, bilo da je to otpušavanje lavaboa ili sudopere. Naši iskusni vodoinstalateri godinama unazad vraćaju osmeh zabrinutim klijentima, svaki put. Spremni smo i opremljeni da se izborimo sa svim vrstama blokade u vašem odvodu.

Zapušen lavabo

Postoji nekoliko razloga za zagušenje lavaboa, jedan od glavnik uzroka svakako je kosa. Tokom pranja kose ili češljanja nad lavaboom, vlasi se mogu skupljati u sifonu odvoda i vremenom stvarati blokade. Sapuni, šamponi i ostali proizvodi za njegu sadrže masnoće koje se mogu nakupljati u cevima. Tako nakupljene masnoće vremenom se stvrdnu i naprave čep. Ukoliko se šminkate u kupatilu predmeti poput vate, papira ili kozmetike mogu upasti u odvod i napraviti problem. Obratite pažnju pre nego što pustite vodu u umivaonik da vam nije ispao neki deo kozmetike. Izbećićete dodatne troškove na odgušenje umivaonika i sačuvati vašu omiljnu pincetu. Iz zagušenog lavaboa prilikom zadržavanja nečistoća i bakterija stvaraju se i neprijatni mirisi. Zato je važno da kupatilski lavabo bude ispravan i u funkciji, a vaše kupatilo čisto i mirisno.

Otpušavanje sifona lavaboa

Sifon lavaboa je posebna vrsta creva ili cevi koja je ugrađena između odvodnog otvora lavaboa i glavne kanalizacione mreže. Njegova glavna svrha je sprečavanje izlaska neprijatnih mirisa iz kanalizacije u kupatilo ili prostoriju u kojoj se lavabo nalazi. Sifon ima oblik slova „S“ ili „U“ i deluje kao barijera koja zadržava vodu i stvara vodeni čep unutar creva. Voda koja teče u lavabo ispira nečistoće i sliva se u odvodni sifon. Nakon toga, jedna količina vode odlazi u kanalizaciju, dok druga ostaje u sifonu i sprečava neprijatnim mirisima da izađu. Vodena blokada u sifonu služi kao prepreka za neprijatne mirise i smanjuje njihovo širenje u kupatilu. Održava higijenu u vašem prostoru i sprečava širenje mikroorganizama iz odvoda kanalizacije. Dodatna uloga sifona je skupljanje ostataka i krutih predmeta koji upadnu u otvor lavaboa. Ukoliko dođe do zapušenja sifona prilikom upada predmeta, znajte da će otpušavanje sifona lavaboa rešiti ovaj problem.

Otpušavanje sifona lavaboa

Kako otpušiti sifon lavaboa

Ako se sifon lavaboa zapuši, možete ga sami otpušiti prateći jednostavne korake u ovom tekstu kako otpušiti sifon lavaboa. Pre nego što počnete čistiti vaš sifon lavaboa, važno je isključiti dovod vode kako ne bi došlo do slučajnog puštanja. Slučajno se može desiti da pomerite ručicu baterije ili mahinalno posegnete za njom. Dešavalo se, zato vam i kažemo da obratite pažnju. Skinućete sifon, a voda neće imati gde da otekne i završiće na vašem podu, a vi ćete morati da je skupljate. Bezveze, zar ne?

Postavite posudu ispod sifona prilikom skidanja kako biste u nju ispustili vodu koja je ostala unutar creva. Sad dolazi taj deo. Izvucite pažljivo sifon iz odvoda kanalizacije i svu vodu iz sifona ispraznite u posudu koju ste prethodno postavili. Zatim odvite sifon sa odvoda lavaboa, budite oprezni da ne oštetite umivaonik ili delove sifona. Detaljno isperite sifon sa mlakom vodom, uklonite sve nakupljene nečistoće i krute stvari. Ukoliko je sifon lavaboa oštećen, veoma zaprljan ili dotrajao, naša preporuka je svakako ugradnja novog sifona. Nemojte zaboraviti da pogledate u kakvom je stanju i cev odvodne kanalizacije. Možda je potrebno odvod očistiti ili otpušiti u zavisnosti od stepena zaprljanosti i zagušenje lavaboa.

Kako otpušiti sifon lavaboa

Nakon što ste otpušili sifon lavaboa, jedan kraj zavite na odvod lavaboa, dok drugi kraj gurnite u cev kanalizacije. Pobrinite se da se sve dobro i uredno spojeno, uvek prekontrolišite. Zatim, uključite dovod vode i lagano pustite da voda teče u lavabo. Proverite sve spojeve, uverite se da nema nikakvog curenja ili kapljanja. Ukoliko je sve u redu, pustite jače vodu i proverite da li voda dobro otiče iz lavaboa. Ako voda dobro otiče iz lavaboa u odvod kanalizacije bez ikakvih curenja dobro ste uradili ovaj posao. Čestitamo! Uspešno ste otpušili zapušen sifon lavaboa.

Pozovite 062/434-499